Solskensvitaminen

Solskensvitaminen


Äter du D vitamin?

Solskensvitaminet som bildas i kroppen när vi exponeras av solljus.


Jag tar D vitamin regelbundet men tänkte i somras att jag inte behövde den för jag är så mycket ute i solen.Men nu när jag var i Tyskland senast så hade jag brist på D och så pass mycket så jag fick en spruta.Så nu tar jag 10 000IE per dag.Ofta tar vi alldeles för låga doser.


Nu är D extra viktigt för forskarna har kommit fram till att den skyddar dig mot att få Covid och om du får den så kan du bli lindrigare sjuk när du har en bra nivå av D vitamin i kroppen.

Den kan minska risken för att få ett virus, luftvägsinfektioner och förkylningar.

Den stärker ditt immunförsvar, benstommen, muskelstyrkan och den kognitiva förmågan.Den är bra för sköldkörteln så att den arbetar normalt och viktig för energi omsättningen i kroppen.
Man har även sett samband med depression, nedstämdhet och självmord och brist på D vitamin.Sömnbesvär kan också vara ett tecken på brist och även trötthet, smärta och svaghet i muskler.
Men tror även att den kan ge skydd för olika former av cancer och att den har en antiinflammatorisk och cell förnyande effekt.
Man har även sett samband i olika sjukdomstillstånd som altzeimers, barndiabetes, Parkinson, autism, ms där man haft brist av D vitamin.


Vi har ofta D vitamin brist här i Norden med våra mörka månader och då brist på sol.Många som jag behöver nog äta den året runt.


Min man som äter D vitamin och har gjort i många år märkte en enorm skillnad när han höjde sin dos nu i höst från 5000IE till 10 000IE han blev mycket piggare och kände mera energi direkt på någon dag bara.

Har även haft klienter som blivit så mycket bättre när dom haft en lindrigare form av depression och börjar med D vitamin.


Om du vill veta mera så finns det massor att läsa på nätet.

@holistic har en jätte bra podd och i avsnitt 29 pratar som om D vitamin.Jag använder deras produkter för dom vet jag är av bra kvalite.Finns hos hälsokosten.

När du köper kosttillskott så är det viktigt med bra kvalitet så kroppen kan ta upp det på bästa sätt.Naturliga och rena produkter, utan några onödiga tillsatser.


Mera D vitamin så får vi ett bättre skydd och en bättre hälsa på många olika sätt.

All kärlekCarola

Mitt hjärta brinner för

Mitt hjärta brinner för


Hej fina.Jag vill fortsätta lite på mitt förra inlägg om mitt helande.

I och med min resa jag gjort, där jag tagit mig igenom sjukdom, behandlingar och ett återbyggande och helande av kropp och själ.

Så har jag utvecklats väldigt både personligt och andligt.Det har varit en helande process och ett detektivarbete för att hamna där jag är nu.Jag har provat en hel del olika saker.

Det jag brinner mest för nu är att hela och att arbeta som healer.Jag vet med egna erfarenheter vad helande kan göra.


Jag går nu en utbildning för Lee Seger Terapeutisk och energitransformerande healer.


Lees healing sessioner har hjälpt mig så mycket under mitt tillfrisknande.Det är dom sessionerna som har betytt och givit mig mest.

Så det helandet som skedde när jag var på utbildningen har alla dessa sessioner legat till grund för.Jag var nu redo att släppa och jag hade så fin, kärleksfull och bra guidning av min kära vän Mia.Vi var ett helt magiskt team.


Så när Lee skulle starta en utbildning var det en självklarhet att jag skulle gå den och att jag skulle kunna gå den.För jag var inte färdig behandlad när den kom på tal.


Jag känner verkligen att det här är rätt väg att gå för mig och jag minns Lee och mitt första samtal i den allra första sessionen vi hade så sa hon, du ska arbeta som mig.Jag kommer i håg hur glad jag blev och att det kändes så hedrande och sant men hur det skulle gå till kunde jag inte se då.


Som shamanerna säger den som vandrat vägen själv blir den bästa healern.
Genom mina erfarenheter och eget helande så är det verkligen en ära att få hjälpa andra, i så fall så har det varit värt allt.


Healing är så kraftfullt och påverkar oss på alla nivåer.
Terapeutisk och energitransformerande healer är titeln på den form av helande jag arbetar med. Terapeutisk för att jag anser att insikterna är en oerhört viktig del av helandeprocessen. När vi förstår vad vi helat och vem vi har varit, är det mycket lättare att gå vidare in i något nytt. Energitransformerande för att vi i ett meditativt tillstånd på cellnivå förändrar det som varit. Där helar vi sår, ändrar övertygelser och tankebanor och vi öppnar ögonen för en mer själslig aspekt av oss själva. Båda delarna skapar en förutsättningar för klienten att verkligen kunna förändra sitt liv och se sig själv ur en större kontext än tidigare.


Denna texten är lånad från Lee segers hemsida www.leeseger.com


En session med mig kan beskrivas så här.Här möter du tryggt dina känslor, rädslor eller motstånd så de kan komma upp till ytan och på ett kärleksfullt sätt kännas och bearbetas och släppas det som behövs och det du är redo för.
Jag guidar dig och tillsammans tar vi oss vidare och tar in det nya och det du behöver som får ta plats i dig och ditt liv.Vi lyssnar på dina känslor och dina behov och önskningar.


Ett helande samtal som börjar med att jag lägger ett medicin hjul med Lee Segers healing kort.
En vacker gammal ceremoni där du ser och förstår det som händer just nu .Vart du är och vad du behöver se och bearbeta och det ger dig även råd på din fortsatta väg framåt.

Denna healing knyter an till moder jord och de fyra elementen.Läggningen hjälper oss att se din situation, din fråga ur olika perspektiv. Och hur du kan komma vidare.Korten är även kopplade till chakrasystemet och dina olika processer, så här lär du känna dig själv på en djupare nivå.
Vi samtalar om medicin hjulet och efter det hjälper jag dig att komma ner i djup avslappning och meditation.Där vägleder jag dig att möta de känslor, rädslor eller motstånd som finns, tryggt och kärleksfullt.

Det ger ett djupt helande och en större förståelse för det du processar just nu och varför.


Sessionerna är djupt helade och väldigt kraftfulla och det har givit mig själv en ökad insikt till vad jag behöver och vad jag behöver förändra, släppa och ta tag i.
Har också hjälpt mig enormt med min personliga och andliga utveckling.Är på en nivå som jag själv aldrig upplevt tidigare.Vi kan verkligen skapa magi tillsammans och allt kan helas.
Är en gåva att själv få förmedla detta till andra, något som givit mig så mycket.

Är mitt kall och något mitt hjärta brinner för att göra.
Jag kommer att ge Tränings sessioner framöver.

Hör av dig på Mail eller Messenger om du är intresserad av att veta mera eller boka.

Jag är färdig med steg 1 i min utbildning i Mars 2021 och steg 2 i oktober 2021.
All kärlek Carola

Mitt helande

Mitt helande

Hej kära du. Jag vill dela min berättelse och upplevelse om ett helande.

Jag har haft ont i min rygg sen min första operation och behandlingar av cytostatika 2017.

Har haft smärta dagligen och nivån har varierat.

Det som har varit tufft är att jag som älskar att promenera och gå i skogen och då har smärtan tilltagit.Men jag har tänkt att det måste ändå vara bra att röra mig, så jag har gjort det ändå.

Har dessutom provat alla typer av behandlingar och det har hjälpt för stunden men inte tagit bort smärtan helt och hållet.

Under min utbildning till Terapeutiskt och energi transformerande healer så har vi healing sessioner på varandra.

Förra gången på utbildningen så tränade vi mycket och wow vilka resultat!!Det har hänt så mycket med oss alla.

Det som hände för mig att jag hade en väldigt djup session med min kära vän Mia.Jag kände direkt efteråt att nu hände det något stort, kände i min kropp att något släppte.Men jag visste inte vad just då.Tårarna rann nerför mina kinder och jag kände mig annorlunda, fri på något sätt.Har svårt än i dag att sätta ord på det.


Min övertygelse är att vi sätter våra känslor i kroppen.Hur vi mår och hur vi känner och det vi tar in runt oss.Jag har satt massor av känslor i min kropp som jag inte kunnat känna för jag har var tvungen att fokusera på att överleva.Men nu när allt är lugnare runt mig och jag mår bättre så kan jag ta upp dom och känna.Jag har skrivit ner mycket för att bearbeta mina känslor.Det kan jag varmt rekommendera för det är så effektivt.Att sätta ord på känslorna genom att skriva ner dom.Känna och släppa ut sedan släppa taget.
Så jag har förberett mig väl för jag har jobbat så mycket med mig själv de senaste åren.

Men den här sessionen var som ett fyrverkeri som slutförde det jag jobbat så mycket med.


Jag märker redan när jag kommer hem efter utbildningen att jag inte har ont i ryggen.Men vågade inte hoppas då men nu flera veckor efter så mår jag så mycket bättre och har inte alls så ont längre.Kan känna lite i bland men inte som tidigare.

Min insikt efter det här är att jag lagrat känslor av rädsla, stress och sorg i min rygg.


Insikten kom när jag åkte till Tyskland på behandling för det väckte upp rädsla för provresultat och då kom värken tillbaka men fortfarande inte som innan.Men sen när jag kände mig mera trygg och lugn och resultaten kom och dom var så bra.Då blev känslan i kroppen lugn också.


Vårt känsloliv påverkar våran fysiska kropp så är det, oavsett vad någon annan säger.Det vi stoppar in och inte känner eller vill känna ger uttryck i din fysiska kropp på olika sätt.


All kärlek Carola

Skydda och rena dina energier

Skydda och rena dina energier

Skydda och rena dina energier.
Jag får ofta frågan hur man renar sin energi och hur man skyddar sig i från att ta in allt i sitt energi system.

Många känner av människor och deras mående och energier på platser och i hus av energier från människor som lämnat detta jordeliv men som lämnat spår av energi kvar.


Vissa människor är väldigt känsliga för energier av alla slag och har svårt att veta om det kommer i från dom själva eller från något annat.


Som till exempel på en arbetsplats och helt plötsligt så mår du så dåligt.

Känner att din energi är svag, du känner dig trött, ledsen och har en så låg energi.Så här mådde du inte i morse.

Då kan det vara så att du känner av hur någon annan mår.Det kan hända dig överallt.På tåget, bussen, jobbet, Ica.
Vissa personer är väldigt känsliga och känner in allt medans andra känner inte av något.
Det viktiga om du är en känslig person som lätt känner in andra energier och även sinnens stämningar i ett rum.

Är att du hittar sätt att skydda din energi för att inte ta in allt.För då dränerar du också din energi och blir trött och får en väldigt låg energi själv.


Jag har lite olika sätt jag kan tipsa om, så gör du det som känns rätt för dig.

Prova dig fram.


Ett sätt är att dra in din energi, din aura närmare kroppen.Tänk att du drar din energi närmare dig.För att den inte ska ta in allt utanför dig själv.


Du kan också tänka och visualisera att du omger hela din kropp med en energibubbla.Som en såpbubbla runt dig.Den skyddar dig från att ta in men ändå att nå ut.


Jag vet vissa personer som använt huvudbonad som hatt, sjal eller mössa på huvudet för att skydda sig när dom känt att det varit svårt att inte ta in energier.

Det kan vara bra om man vet att nu kommer det en situation då jag vet att det kommer vara svårt att inte känna av energier.

Att rena sin energi är så viktigt.

Lika viktigt som att städa hemma.

Jag använder torkade buntar med salvia som jag köper där dom säljer kristaller och tarotkort.


Du tar en bunt med salvia och tänder en eld i änden.När den tagit sig så blåser du ut elden och då får du en rök och det är den du renar med.Du för den runt dig i svepande rörelser uppifrån och ner.Och tänker att du renar dig och låter det du renar bort tas upp av moder jord där energin omvandlas.


Du renar även ditt hem med röken av salvia.Gå från rum till rum och svep röken genom hela rummet samtidigt som du tänker att du renar.Tankens kraft är också viktig här.
När du är färdig tackar du för reningen och all hjälp av dina guider och moder jord.Var noga när du släcker salvian så den är helt släckt.När du går runt i hemmet ha gärna ett fat under salvian för det kan lossa flagor.Så det inte tar eld.


Har du haft en jobbig tid eller mått dåligt så renar du oftare.Känn efter hur du mår och hur energierna känns.Dina egna och i hemmet.

Har du haft besök i ditt hem av någon som mår dåligt så renar du både ditt hem och din energi efteråt.
Du kan även rena med palo santo stickor men den har en mildare energi.Den tar jag i mellan i bland och sen stor städar jag med salvia.

Salvia är kraftfullare.

Kristaller som renar energier.


Ametistkluster ger en hamonisk känsla i ditt hem samtidigt som den renar och håller en hög spirituell energi.Där kan du rena och ladda andra kristaller på den.


Selenit är en helt magiskt vibrerande kristall som man inte ska blöta för då luckras den upp.Den har kontakt med änglar och ljusvarelser och renar energier och andra kristaller.Den hjälper till att hålla en hög energi.

Den behöver aldrig renas själv.


Bergskristall som är en favorit hos mig för den kan du ha till allt.Den kan du programmera.Tala om för den vad du vill att den ska göra för dig.Den har väldigt starka healing energier.

Finns flera men det är några av mina favoriter.


Eteriska oljor som renar energier.


Enbär är så renande för negativ energi både från andra men även om du själv har mycket negativa tankar.


Salvia är en stark eterisk olja som man ska använda med försiktighet.Less is more.Den renar på djupet.Ha den gärna i en spray tillsammans med andra eteriska oljor för att rena.


Andra eteriska oljor är eucalyptus globulus, rosmarin, tall, citron, Tea tre, gran är några.

Saltbad är otroligt renande.Häll upp ett varmt bad och ha i vanligt bordssalt.Här kan du ha i från 1 deciliter – 3,4 deciliter.Ligg i badet 15-20 minuter och duscha sedan av dig.Har du inte badkar kan du göra en skrubb med salt, olja och eteriska oljor.1 deciliter bordssalt.Ca 1-2 deciliter oliv olja.Eteriska oljor citron, eucalyptus globulus, rosmarin.Ta cirka 1-3 droppar av varje.Blöt kroppen och skrubba sedan mjukt hela kroppen.Låt den sitta på en stund 10-15 minuter innan du sedan duschar bort den.


Håll din energi hög och ren och ta hjälp av moder jord.Ta dig ofta ut i naturen för att rena, jorda och höja dina energier.Helst varje dag.
Sätt eller ställ dig mot ett träd och låt trädet fylla dig med ny härlig energi.


All kärlek Carola

Selenit är änglaenergi

Hej fina ni.

I dag vill jag skriva lite om en fantastisk kristall selenit den har en väldigt hög vibration.

Selenit är en självrenande kristall som även renar andra kristaller och ditt hem och din energi, din aura.

Den är väldigt skyddande och transformerar och renar tung energi.

Den fyller på med högvibrerande ljus.

Är en väldigt kraftfull Sten som vill öppna upp för kommunikation med änglar, ljusguider och ditt högre jag.

Den har fått sitt namn från Grekiska mångudinnan Selene som är starkt länkad till månen och dess energier.

Så det är en perfekt kristall att använda i månritualer.

En helt magisk ljus och högvibrerande kristall som är ett måste i kristall samlingen.

Ha en fin dag.

Kramar Carola

Magisk utbildnings helg

Magisk utbildnings helg

Hej fina ni.

Vilken helg jag har haft.

Har varit på utbildning steg 2 i Energi transformerande terapeutisk healer för Lee Seger.

Den här gången gick vi in i och pratade om sakralchakrat och wow här hände det massor för oss alla.

Vi är 13 helt fantastiska, magiska kvinnor, systrar som gör denna resa tillsammans.

För mig så har helgen varit helt magisk.

Jag känner mig så glad, tacksam och uppfylld i dag.

Jag har fått så mycket healing och släppt på en hel del gammalt bagage i helgen.

Med och efter den här utbildningen så kommer mycket att förändras för mig känner jag.

Framförallt hur jag vill arbeta och det är inte riktigt klart än men det kommer när det är dags.

Just nu vilar jag i tillit, för jag vet att det kommer till mig när jag är redo.

Just nu så är den största fokusen på mig själv att hela, läka och bygga upp mig och ta hand om och värna om mig själv.

Ära och älska sig själv, ta hand om sin kropp och lyssna in sin själ är så viktigt men som är lätt att tappa bort och så går vi vilse.

Nu följer jag och lyssnar in vad mitt hjärta säger.

Det som är rätt för mig behöver inte alls vara rätt för dig men det viktigaste är att följa min väg oavsett vad andra tycker och tänker.

Massor av kärlek och jag önskar dig en magisk dag❤️

Kramar Carola

Kroppsskrubb med björkblad

Hej fina ni.

Jag gör den här kroppsskrubben varje vår/sommar.

Varierar eteriska oljor efter mina behov.

Den är helt ljuvlig att skrubba hela kroppen med, men inte ansiktet.

Den är för hård för det.

I ansiktet ska man ha en mjukare skrubb.

Jag tar ca 1 dl salt och ca 1-2 dl färska björkblad.

Häller över kallpressad ekologisk olivolja ca 1 dl.

Mixar i en matberedare med knivarna tills björkbladen är finfördelade.

Häller på mera olivolja så det täcker saltet och bladen.

Sen har jag i eteriska oljor och rör runt och har upp i en fin glasburk.

Den här gången hade jag 10 droppar eucalyptus citiodora och 8 droppar grapefrukt.

För jag ville ha eteriska oljor för utrensning och lymfstödjande och cirkulations ökande.

Den luktade helt magiskt!

Blöt hela kroppen i duschen.

Skrubba sedan in allt utom ansiktet.

Låt sedan skrubben sitta på en stund innan du duschar bort den.

Oljan gör att du blir mjuk och len så du inte behöver smörja in Dig efteråt.

Den återfuktar huden.

Perfekt att förbereda kroppen och skrubba bort döda hudceller så du får en fin solbränna sen.

Så enkelt att göra själv.

Hoppas du inspireras till att prova.

Lycka till!

Kramar Carola

Kära maskrosen

Hej fina ni.

Jag tycker maskrosor är så vackra, som små solar i vår gräsmatta.

Vet att den inte alltid är så omtyckt.

Därför tänkte jag skriva lite om maskrosens fantastiska egenskaper.

Hela maskrosen är som en stor healer.

Maskrosen är bra för matsmältning, urinvägsbesvär, den är leverstärkande och stärker immunförsvaret.

Den är även avgiftande och därför bra vid kronisk smärta och värk.

Hela växten kan användas.

Tinktur och te på rötterna.

Ha dom späda bladen och blommorna i salladen.

Mjölksaften kan hjälpa till att få bort vårtor.

Detta är några exempel på vad du kan använda denna fantastiska sol till.

Maskrosen förstärker dina magiska krafter och den skyddar även mot onda krafter.

Välkommen in i min magiska värld.

Gudinnans vilda gröna – där jag inspirerar till att ta del av och lära er mera om läkeväxternas magiska och helande värld.

Hur vi kan använda oss av moder jords gåvor för att balansera oss och få en bättre hälsa och hur vi skapar mera magi i vårt liv.

Hopps ni blir inspirerade att prova och att ni vill veta mera om Gudinnans vilda gröna?

All kärlek

Carola

Gör din kristallgrid

Gör din kristallgrid

Hej fina ni.

Jag vill inspirera er till att göra era egna kristallgrids.

Har fått en del frågor om hur jag gör.

Jag vill att det ska vara enkelt för det första, krångla inte till det.

Det viktigaste med en grid är intentionen. Vad du har för intention med den och vad den ska göra för dig.

Vilka energier den ska attrahera?

Jag börjar alltid med att plocka fram dom kristallerna jag vill använda.

Har så gott som alltid bergskristall med i mina grids för den är så bra att programmera och den förstärker alla andra kristaller.

Den är så helande och kraftfull och en favorit.

Sen så börjar jag i mitten och utgår därifrån.

Jag gör alltid mina kristallgrids intuitivt men du kan även läsa på vad kristallerna står för och välja utifrån det.

När jag lagt ut alla kristaller så renar jag över dom med salvia eller palo santo. Sveper röken över och runt dom samtidigt som jag tänker att jag renar dom.

Jag brukar också spraya med mina aromasprayer som jag blandar själv.

Sen så skriver jag ner på en liten lapp vad jag har för intention och vad jag vill att griden ska göra för mig, vilken energi den ska attrahera.

Jag säger mina önskningar högt framför min grid och viker i hop lappen och lägger den under kristallen i mitten.

Efter det brukar jag spela på en klangskål eller chimes och tona.

Jag gör det som känns bra och rätt för mig just då för att få in så höga ockrens energier som möjligt i min grid.

Använd dom kristaller du har. En kristallgrid kan vara i alla storlekar.

Har du så kan du även ta i blommor, blad, snäckor, fjädrar från naturen blir så kraftfullt och fint.

Släpp prestationen och lek med dina kristaller.

Det kommer bli helt magiskt.

Lycka till!

All kärlek Carola

www.carolahammarberg.se