Hej på er fina.

Har gjort så gott julgodis här hemma som är vegan och sockerfritt.

Grabbarna tyckte dessutom att dom var så goda och dom är kräsna.

Tänkte dela recepten här.

Pepparkaksbollar

1, 5 dl cashewnötter

1,5 skållade och skalade mandlar

12 dadlar urkärnade

1 tsk vaniljpulver kan uteslutas

1 nypa salt

3 tsk pepparkakskrydda

2 msk kokosolja

2,5 msk vatten

1 dl havregryn

Kokosflingor att rulla bollarna i.

Mixa nötter tills dom blus som mjöl.

Lägg i dadlar och resten av ingredienserna förutom havregrynen.

Mixa till en jämn smet.

Blanda sedan i havregrynen och rör om.

Rulla till bollar och i kokosflingor.

Förvaras i kylen.

Bounty

8 dadlar urkärnade

2 msk havregrädde

Rivet skal från 1/2 apelsin

Riven ingefära ca 1 cm

1,5 dl kokos

1/2 krm salt

100 gr vegansk mörk choklad, jag hade Renée Voltaires

Mixa alla ingredienser till en smet.

Rulla sedan till små bollar.

Smält choklad i vattenbad och doppa i bollarna.

Strö sedan lite kokosflingor över och apelsinskal om man vill.

Låt stelna i kylen.

Lycka till!!

Ska prova att göra en ny variant av knäck i morgon.

Delar recept om det blir bra.

Stor kram

Carola

Så underbar himmel i dag❤️