Frågor om cancer och behandlingar

19 apr, 2021

Hej!

Jag får en hel del frågor om cancer och vad jag har gjort för typer av behandlingar och vad som fått mig att må bättre.

Jag har opererats för spridd äggstockscancer 2 gånger.2017 och 2019 och efteråt fick jag 7 cytostatikabehandlingar första gången och 6 stycken efter den andra.

Efter det ville sjukvården att jag skulle ta en bromsmedicin som hade så mycket biverkningar.Just då var jag så medtagen efter cytostatikabehandlingarna.Känns verkligen som att dom tar död på allt i kroppen.Så jag sa nej för jag hade inte klarat det också kände jag då.Jag behövde få känna att jag mådde bättre.

Då fick jag tack vare en vän höra talas om Arcadia kliniken i Tyskland.Så jag tog kontakt med dom och en och en halv vecka senare var jag på plats i Tyskland och det är bland det bästa jag gjort.För dom har en helt annan syn på hälsa och tillfrisknande än svensk sjukvård.Här ger man cytostatika också om det behövs men på ett mildare sätt.Sen kombinerar man det med samtal, massage, healing, antiinflammatoriskt kost, kosttillskott, örter.Dom testar blod, urin och avföring för att se vilka brister man har.Man får c-vitamin, gurkmeja, grönt the extrakt intravenöst.Värme behandlingar för att hämma cancerceller.Det är bara en del av allt som dom gör där och på 2 veckor var jag som en ny människa.Hade energi, kraft och ork igen.

Har nog aldrig känt mig så väl omhändertagen och på ett sätt som jag själv tror på och som dessutom inte skadar min kropp utan tvärt om, bygger upp den.


Under dom här åren så har jag jobbat så mycket med mig själv och där har den terapeutiska healingen varit så bra.Den har hjälpt mig att bearbeta bland annat känslor och trauman på djupet.Jag har nog aldrig känt mig så tillfreds med mig själv som jag gör i dag.Mitt självvärde har aldrig varit speciellt bra tidigare på grund av saker jag tidigt fick med mig i mitt bagage.

Sen har jag haft en otrolig tur som har min man, mina barn och vänner som stöttat och tror på det jag vill göra.För att tacka nej till sjukvården var så jobbigt, för dom säger ju saker utifrån sitt sätt att se på saker och där är vi inte alltid överens och det är tufft i bland att inte vara och tänka som alla andra.Man får stå på sig och känna vad är och känns rätt för mig.Och med bromsmedicinen så skrek min kropp nej och det lyssnade jag på, även fast dom tyckte jag var helt galen.För enligt sjukvården här så är min typ av cancer kronisk och det vägrar jag att tro och känna.Då har jag den tyska läkaren som är mycket mera optimistisk och har redan gett mig olika bra alternativ på behandlingar om det kommer tillbaka.Det känns så tryggt!Han heter Henning Saupe och pratar svenska.

Men just nu mår jag bra och har ingen cancer och så ska det fortsätta vara.Jag går på koller var 3e månad.
Jag tar hand om mig i dag och lyssnar på min kropp.Gör det jag mår bra av att göra.Har ett jobb jag älskar, har börjat jobba lite försiktigt igen.
Har min familj och vänner runt mig som jag älskar och som älskar mig för den jag är.

Fortsätter ta kosttillskott och går kontinuerligt på olika behandlingar som massage, healing, akupunktur.Det jag känner som känns rätt och lyssnar verkligen in mina behov.Jag gör inte saker i dag som jag känner tar min energi utan känner efter och lyssnar in min kropp varje dag.

Jag har under min sjukdomstid blivit guidad till dom personerna som verkligen har kunnat hjälpa mig , genom andra och genom att jag lyssnat på dom budskap jag fått till mig.


Dom här åren har gett mig gåvan att ta hand om mig själv och lyssna mera på mitt hjärta och stå upp för mig och det jag tror på.

För vad som känns rätt och är rätt för mig det vet bara jag.Precis som det som är rätt för dig det vet bara du.


Mitt råd är du sjuk eller har varit det, så se dig omkring och var öppen för att det finns andra typer av behandlingar också för att stärka upp dig och din kropp.Det har hjälpt mig så mycket för att bli stark och få tillbaka min energi igen.

Hitta vad som får dig att må bra eller lite bättre.

Kramar Carola

Fler inlägg