Solskensvitaminen

21 nov, 2020

 


Äter du D vitamin?

Solskensvitaminet som bildas i kroppen när vi exponeras av solljus.


Jag tar D vitamin regelbundet men tänkte i somras att jag inte behövde den för jag är så mycket ute i solen.Men nu när jag var i Tyskland senast så hade jag brist på D och så pass mycket så jag fick en spruta.Så nu tar jag 10 000IE per dag.Ofta tar vi alldeles för låga doser.


Nu är D extra viktigt för forskarna har kommit fram till att den skyddar dig mot att få Covid och om du får den så kan du bli lindrigare sjuk när du har en bra nivå av D vitamin i kroppen.

Den kan minska risken för att få ett virus, luftvägsinfektioner och förkylningar.

Den stärker ditt immunförsvar, benstommen, muskelstyrkan och den kognitiva förmågan.Den är bra för sköldkörteln så att den arbetar normalt och viktig för energi omsättningen i kroppen.
Man har även sett samband med depression, nedstämdhet och självmord och brist på D vitamin.Sömnbesvär kan också vara ett tecken på brist och även trötthet, smärta och svaghet i muskler.
Men tror även att den kan ge skydd för olika former av cancer och att den har en antiinflammatorisk och cell förnyande effekt.
Man har även sett samband i olika sjukdomstillstånd som altzeimers, barndiabetes, Parkinson, autism, ms där man haft brist av D vitamin.


Vi har ofta D vitamin brist här i Norden med våra mörka månader och då brist på sol.Många som jag behöver nog äta den året runt.


Min man som äter D vitamin och har gjort i många år märkte en enorm skillnad när han höjde sin dos nu i höst från 5000IE till 10 000IE han blev mycket piggare och kände mera energi direkt på någon dag bara.

Har även haft klienter som blivit så mycket bättre när dom haft en lindrigare form av depression och börjar med D vitamin.


Om du vill veta mera så finns det massor att läsa på nätet.

@holistic har en jätte bra podd och i avsnitt 29 pratar som om D vitamin.Jag använder deras produkter för dom vet jag är av bra kvalite.Finns hos hälsokosten.

När du köper kosttillskott så är det viktigt med bra kvalitet så kroppen kan ta upp det på bästa sätt.Naturliga och rena produkter, utan några onödiga tillsatser.


Mera D vitamin så får vi ett bättre skydd och en bättre hälsa på många olika sätt.

All kärlekCarola

 

Fler inlägg